Hello,
  Ești viitorul sărbătorit și vrei să știi pentru ce ipostaze să fii pregătit sau ce fotografii să ceri de la fotograful pe care l-ai contractat deja? Ești fotograf și ești la început de carieră, urmează să ai câteva evenimente și nu ai un plan de desfășurare al evenimentelor? Dacă ai răspuns Da la una din întrebări, atunci acest articol este potrivit pentru tine.
  Fă-te comod, ia o agendă și un pix ... și să pornim la drum!
  În primul rând, ca un adevărat profesionist, fotograful ajunge mai devreme la sală, înainte de a începe petrecerea.
De ce?
Pentru că invitații nu au ajuns încă, sala este goală și este momentul perfect pentru a lua primele cadre cu decorul pregătit pentru petrecere și cu detaliile care au fost planificate ( arcada de baloane, cocktail bar, candy bar etc. ). ​​​​​​​
01. Sala și detaliile
  După ce au fost luate cadrele cu sala și cu toate detaliile, urmează ședința foto a sărbătoritului/ei cu familia.
Pe moment, am putea crede că petrecerea e pentru adolescenți, cine vrea poze cu părinții? Și așa îi vezi zilnic, te cicălesc, îți impun tot felul de reguli..
Ai fi surprins, însă peste ani, exact aceste poze vor fi cele mai prețioase atât pentru ei, cât și pentru tine.
Foarte important- aici e indicat să fie punctate următoarele:  fotografie cu familia în formulă completă, dar și cu membrii acesteia în toate combinațiile posibile (sărbătoritul/a cu mama, sărbătoritul/a cu tata, părinții singuri și lista poate continua- cu cât sunt mai multe și mai variate, cu atât mai bine! )

02. Ședința foto cu familia

  După cadrele cu sala, detaliile și ședința foto cu familia, urmează să sosească invitații.
Sărbătoritul se pregătește să îi întâmpine, iar fotograful va surprinde toate aceste momente.
Îmbrățișările, saluturile, cadourile, zâmbetele și privirile calde - acestea ar fi lucrurile de surprins la întâmpinarea invitaților. Este important să fie imortalizate și aceste momente pentru că sunt emoțiile și bucuria revederii.

03. Întâmpinarea invitaților

  Următoarele cadre de nelipsit sunt cele  oficiale cu sărbătoritul/a și invitații la panoul foto sau în zona amenajată special în sala de petrecere.
Chiar dacă sunt niște fotografii standard, recomandăm o interacțiune între subiecți,precum un salut, o îmbrățișare, câteva zâmbete sau o glumă inspirată, pentru a surprinde emoții sincere, nu dorim afișarea unei poziții de poză « ca la buletin » .
După aceste cadre clasice la panou, fotograful va invita toți petrecăreții la o fotografie de grup, în formulă completă. În acest cadru de grup, sărbătoritul/a trebuie să fie în centrul atenției- fie va fi în mijlocul grupului, fie va fi ținut/ă în brațe pe orizontală de prieteni- orice idee creativă se poate aplica în acel moment, sărbătoritul/a trebuie să fie în centrul atenției. 

04. Fotografii la panou + fotografia de grup

După care urmează cea mai dificilă treabă - se dă startul petrecerii!
Vor fi luate cadre din timpul petrecerii, cu toți invitații dansând, interacționând, zâmbind, fredonând piesele preferate și vizitând chiar și cocktail bar-ul. 
Pe lângă aceste cadre, o atenție sporită trebuie acordată și momentelor-cheie din timpul petrecerii- sosirea tortului, clasica aruncare în aer a sărbătoritului/ei ( este pe cât sună de interesant  și se întâmplă frecvent! )
Sperăm că aceste informații v-au fost de folos și vor reprezenta un scurt ghid la următorul eveniment, fie că ești fotograf, fie că ești sărbătoritul.

05. Momente-cheie din timpul petrecerii

Acestea fiind spuse, putem concluziona drept încheiere cu o scurtă recapitulare: 
01.Sala și detaliile
02.Ședința foto cu familia
03.Întâmpinarea invitaților
04.Fotografiile clasice la panou și fotografia de grup
05.Momentele-cheie din timpul petrecerii

You may also like

Back to Top