Salutare!
Este adevărat că așteptarea este cel mai mare dușman al tău, acum când știi data exactă a evenimentului tău?
Îți pui tot felul de întrebări, oare cum va fi, oare va fi distracție maximă sau plictiseală totală, oare îți vei scoate „investiția” dar mai presus de toate, oare vor ieși fotografii frumoase?
Acest aspect nu trebuie neglijat absolut deloc deoarece orice eveniment este unic, plin de încărcătură emoțională iar fiecare moment, fiecare emoție trebuie surprinse cu foarte mare atenție. Amintirile create pe viață, acel șir nesfârșit de fotografii printate, acel album pe care îl vei privi cu nostalgie ori de câte ori simți nevoia, ar trebui să redea cât mai bine emoțiile trăite în acea zi.
Pentru a ieși totul așa cum îți dorești, înainte de eveniment trebuie să discuți niște aspecte foarte importante cu echipa foto-video pe care ai contractat-o. Cu cât discutați mai în detaliu fiecare aspect, cu atât rezultatul final se va apropia cât mai mult de așteptările tale.
Dacă nu știi ce aspecte trebuie să pui pe masă la întâlnirea cu echipa media, vin în ajutorul tău cu un check-list ce conține 7 aspecte esențiale de discutat înainte de orice eveniment.
01.Locația
Primul aspect vizează locația unde evenimentul tău va avea loc. Acest aspect nu influențează  doar prețul serviciului foto-video (în funcție de distanță), ci și fotografiile pe care le vei primi după eveniment. În ziua evenimentului  este agitație foarte mare de obicei, toată lumea pe grabă să se asigure că totul este ok și de cele mai multe ori și timpul petrecut pentru fotografii este unul limitat, instantaneele acaparând colecția finală de fotografii. Știind locația dinainte, fotograful poate face un scurt research observând astfel cele mai bune locuri unde se pot face mini-ședințe foto în timpul evenimentului. Desigur, fotograful are și inspirația de moment întotdeauna dar aceasta depinde foarte mult de nivelul de disponibilitate din acea zi din partea celor aflați în prim-plan.​​​​​​​
02.Număr de invitați
Ai putea spune că acest aspect nu este relevant sau de folos pentru fotograf dar țin să te contrazic puțin. Cu cât numărul de invitați este mai mare, cu atât și fotograful va fi mai solicitat, de cele mai multe ori fiind nevoie de cel puțin 2 fotografi, unul care să facă fotografiile la cerere (la panou de cele mai multe ori) iar celălalt să fie atent în continuare la tot ce se întâmplă și să surprindă instantanee.
03.Durata evenimentului
Durata unui eveniment poate varia de la caz la caz, de aceea este foarte important de discutat și acest aspect. De obicei evenimentele cu o durată de timp mai mare necesită o anumită pregătire și  logistică, din acest motiv nu uitați să discutați și acest aspect.
04.Desfășurător activități
Desfășurătorul de activități alături de check-listul cu fotografiile dorite sunt cele mai importante aspecte pe care fotograful trebuie să le cunoască. Desfășurătorul de activități îl va ajuta pe fotograf să acorde o atenție sporită momentelor cheie din timpul evenimentului. Orice activitate specială trebuie surprinsă neapărat iar unele activități pot necesita și o pregătire tehnică în prealabil.
05.Check-listul cu fotografii dorite
Înafară de viziunea artistică a fotografului, înainte de eveniment ar mai trebui discutat și făcut un check-list cu fotografiile pe care ți le dorești neapărat, dar și pe cele pe care nu ți le dorești, dacă este cazul. În acest check-list în primul rând ar trebui incluse sesiunile de portrete și combinațiile de persoane pe care ți le dorești neapărat în fotografii. Astfel, fotograful își va face „magia” dar va surprinde și tot ceea ce este important pentru tine fără să omită ceva anume.
06.Stilul de prelucrare a imaginilor
După ce evenimentul va fi gata, fotograful va avea de selectat din mii de fotografii pe cele mai reușite, pe care apoi va trebui să le prelucreze. 
Cum?
Păi ar trebui să ajungeți la un numitor comun și aici. Alb-negru, color, editate mai mult sau mai puțin, orice aspect legat de editare ar trebui discutat pentru a primi fotografiile finale exact cum ți le-ai dorit (NU recomandăm utilizarea photoshop pentru a modifica realitatea din fotografii, ex. a extrage obiecte, a modifica fizionomia persoanelor s.a.m.d.).
07.Timpul de livrare
Ultimul aspect pe care ar trebui să îl discutați este legat de timpul de livrare al fotografiilor și metoda prin care acestea se vor livra. Acest detaliu ar trebui să fie menționat și în contractul pe care îl vei semna.

Sper că nu ți s-a părut prea lungă lista cu lucrurile ce trebuiesc discutate înainte de eveniment, însă pentru a înțelege toată lumea corect care sunt dorințele și pentru a seta corect așteptările, este necesar să se discute aceste lucruri iar mai apoi să fie trecute și în contract.
Sper că ți-au fost de folos aceste informații și mult succes cu organizarea evenimentului!

You may also like

Back to Top