Ai primit un voucher-cadou pentru o ședință foto sau ai planificat chiar tu una? 
  Nu știi la ce să te aștepți, cum va decurge și ce va trebui să faci, cum să te îmbraci, etc?
  Ai nimerit articolul perfect- așează-te comod pentru o lectură scurtă, la finalul căreia vei fi mai mult decât pregătit/ă pentru o ședintă foto!
1.Locația
  Până la sesiunea foto propriu-zisă, trebuie stabilite niște aspecte. Cu cât acestea sunt mai bine planificate, cu atât mai bine va decurge ședința foto, iar rezultatul va fi unul spectaculos. Prioritatea pe această listă o are locația. Nu este obligatoriu să fie ceva sofisticat, ci contează cât de comod, relaxat și natural se simte subiectul în acel loc. O locație familiară sau plăcută va garanta niște emoții sincere, naturale și frumoase și fotografiile devin amintiri peste ani.
2.Ținuta 
  După locație, următorul lucru pe lista lucrurilor de stabilit este ținuta / ținutele. Outfit-urile trebuie alese cu grijă și să fie în armonie cu locația, pentru a nu se crea note discordante. Subliniem din nou importanța stării psihice a subiectului fotografiat - starea generală trebuie să fie una bună, nicidecum cu griji legate de faptul că apar dificultăți din cauza hainelor. Zâmbetul nu va fi cel mai larg dacă te vei gândi că rochia stă urât sau cămașa aleasă nu te avantajează.
3.Ipostaze
  Avem locație, avem outfit-uri. Acum, vom discuta despre ipostazele ce vor fi fotografiate. Stabilim de comun acord tematica- din punct de vedere artistic, este bine să asculți o părere venită din partea unui fotograf, căci sunt situații când o rochie festivă și un machiaj impecabil nu s-ar potrivi cu un decor inspirat din natura. Cum de altfel, o ținută non-formală nu va arăta bine într-un loc pretențios. Vom stabili de asemenea dacă ședința foto se dorește a fi tip portret, dacă sunt activități sau dacă le vom combina. De regulă, activitățile se aleg tot în funcție de stilul și pasiunile subiectului, căci o ipostază care nu te reprezintă, te va face să te simți incomod. Peste ani, ar fi doar niște fotografii uitate, nu vor reprezenta amintiri plăcute.
4.Ședința foto în teren
  A venit ziua cea mare - desfășurarea ședinței foto! Facem câteva fotografii de probă, pentru ca subiectul să se obișnuiască cu noi, încercăm să destindem atmosfera cu câteva glume și pornim treaba. Într-o atmosferă plăcută și prietenoasă, se pot face doar fotografii deosebite. În timpul ședinței, se vor bifa aspectele discutate, însă uneori, datorită spiritului artistic, s-ar putea să ne vină niște idei noi, perfecte de pus în practică. Trebuie să fructificăm la maximul posibil timpul petrecut împreună.
5.Predarea fotografiilor prelucrate
  Ultimul pas- predarea fotografiilor. Este de preferat să se exprime clar stilul preferat de subiect, dacă există preferințe. Nu încurajăm utilizarea Photoshopului pentru corectarea unor aspecte fizice precum greutate, nas, ochi și alte trăsături, căci acelea ar fi fotografii ce nu au nicio relevanță, ele trebuie să fie plăcute vizual însă în același timp să exprime realitatea acelui moment. Fotografii alb-negru sau color - marea dilemă? Preferințele personale se pot exprima și pune în aplicare.
  În linii mari, cam aceste lucruri sunt de luat în considerare atunci când ai programată o ședință foto individuală. 
  Dacă vor fi respectați pașii prezentați, lucrurile vor ieși bine și toată lumea va zâmbi la final. Experiența va fi plăcută și nu vei rămâne cu un gust amar, ci te vei gândi deja la următoarea ședință cu noi. 
  Mulțumim că ai avut răbdare și ai citit cu atenție până la final, sperăm că au fost de folos cele prezentate.

You may also like

Back to Top